Kundkorg
0kr

Världens bästa padelspelare

Padel är en sport som fullkomligt exploderade i popularitet i Sverige under coronapandemin. Dessutom verkar sporten vara här för att stanna. Oavsett om du spelar själv eller bara gillar att titta kan det vara intressant att veta vem som är världens bästa padelspelare. Det finns många bra spelare att titta närmare på och vi kommer ta upp några av de allra bästa här i vår artikel.

Bästa manliga padelspelarna

Många padelspelare kommer från Argentina och Spanien där sporten är mycket populär och har spelats längre än i Sverige. När vi klassar världens bästa padelspelare går vi efter poängen de har i WPT, World Padel Tour. År 2022 var det två stycken manliga padelspelare som låg på samma poäng – Alejandro Galán och Juan Lebrón Chincoa.

Alejandro Galán, som ofta kallas Ale Galán, är blott 27 år gammal och kommer från Spanien. Han började egentligen spela tennis, men bytte till padel redan 2016. Galán har spelat tillsammans med flera andra framstående padelspelare och bytt partner en hel del gånger.

Ale har tagit hem många titlar, bland annat i Valladolid Open och Buenos Aires Padel Master. Tillsammans med Juan Lebrón har han under 2020 och 2021 dessutom vunnit en mängd turneringar. Hela sju titlar tog de hem under WPT 2021.

När det kommer till Juan Lebrón Chincoa är även han en spanjor. Han är 28 år gammal och har vunnit många tävlingar i padel. Juan har spelat padel sedan han var blotta åtta år gammal och det har gett belöning i form av flera titlar i vuxen ålder. I flera år har han varit topprankad inom padelsporten.

Juan Lebrón Chincoa kan även stoltsera med att vara den första spanskfödda spelaren att vinna WPT. Någonting som är en stor bedrift i padelvärlden.

Bästa kvinnliga padelspelarna

När det kommer till världens bästa padelspelare på kvinnosidan finns det också en del namn att lägga på minnet. De två främsta är Alejandra Salazar Bengoechea och Gemma Triay Pons. Deras karriärer inom WPT är framstående.

Alejandra Salazar Bengoechea är en 37-årig spanjorska som fortfarande är framstående inom padelsporten, och även klassas som bäst på damsidan. Hon har både varit spansk mästare och världsmästare i sporten flera gånger. Vanligtvis spelar hon i par med Gemma Triay Pons.

Även Gemma Triay Pons är en spanskfödd padelspelare. Hon är född 1992 och har spelat padel i många år. Med flera titlar bakom sig är hon sannerligen en av världens bästa padelspelare.

Om du vill börja spela padel och vill ha ett riktigt bra racket är Just Ten padel racket någonting att titta närmare på. Det spanska märket har tagits fram av proffsspelare.

Artiklar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tidigare inlägg
Allt om WPT padel
Nästa inlägg
Frågor och svar om padel

Fri frakt

På alla ordrar över 1000 kr

Snabb leverans

Leverans varje vardag

Behöver du hjälp?

kundservice@padelracketrea.yourmedia.nbcdemo.com