Kundkorg
0kr

Allt om WPT padel

Padel är en sport som har funnits ganska så länge men det blev inte populärt i Sverige fören i mitten på 2010-talet. Annats är det i länder som Spanien där padel är den tredje största sporten efter basket och fotboll. Det är säkerligen en av anledningarna till att många spanjorer ligger högt upp på rankingen och även räknas som de bästa i världen.

Vad är WPT padel?

Om du inte vet vad padel är för något tänk dig en blandning av tennis och squash. WPT eller World Padel Tour är relativt ny och är den största touren. Här spelar de största stjärnorna i padel på både dam- och herrsidan. Det styrande organet inom padel är International Padel Federation och de är dem som exempelvis bestämmer regler inom padel.

WPT har sitt huvudsäte i Spanien och det är även där de allra flesta turneringarna går av stapeln. Det har dock blivit vanligare att fler och fler tävlingar spelas i andra länder i Europa och framförallt i Brasilien, Argentina och Mexiko där det också räknas som en stor sport.

Det är inte ovanligt att det dyker upp runt 20 000 åskådare till en WPT-turnering på arenor som tar in ungefär 5 000 åskådare. Padel blir alltmer populärt i fler och fler länder och med det kommer säkert besöksantalet att öka.

Hur fungerar det med WPT padel?

Den första turneringen i WPT började så pass sent som 2012. Det var en ersättare för den redan befintliga Padel Pro Tour. Sedan starten har fler och fler turneringar kommit in på schemat och nu under 2023 är det inte mindre än 27 turneringar som är spridda över hela världen.

Alla spelare som deltar reser runt till de olika turneringarna där de samlar in poäng. De åtta bästa paren kommer sedan få spela en final-turnering efter att den ordinarie säsongen är över.

På World Padel Tour spelar både damer och herr i varsin klass där herrarna för tillfället spelar nästan dubbel så många turneringar. Det är något som har blivit väldigt ifrågasatt. Med största sannolikhet så kommer damerna snart att få spela lika många turneringar som herrarna.

Om du vill börja spela padel

Padel är en otroligt rolig sport där du behöver både bollkänsla, snabbhet och bra kondition. Oavsett om du vill spela på skoj eller börja spela i en klubb så kommer du behöva investera i utrustning. Du kan hitta utrustning på nätet till ett mycket bättre pris, bland annat hos padelracketrea.se.

Artiklar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tidigare inlägg
Kända padelspelare
Nästa inlägg
Världens bästa padelspelare

Fri frakt

På alla ordrar över 1000 kr

Snabb leverans

Leverans varje vardag

Behöver du hjälp?

kundservice@padelracketrea.yourmedia.nbcdemo.com