Kundkorg
0kr

Frågor och svar om padel

Under 2016 lanserades padeltennis i Sverige och ordet kom med i nyordslistan. Sporten går att beskriva som en blandning mellan tennis och squash. Den är rolig, enkel att börja med och mer eller mindre alla människor kan spela. Vi har samlat en del frågor och svar om padel här nedan.

Var kommer padel ifrån?

Padel har omtvistade versioner av var sporten kommer ifrån. En del menar att engelsmännen spelade ombord på fartygen i brist på annan sysselsättning. Andra menar att padel har sina rötter från en rik affärsman i Acapulco, Mexico. Han hade för lite utrymme för tennisbanor och gjorde därför mindre banor likt de som används idag.

Padel kom till Europa under 70-talet och 1991 grundades International Padel Federation, vars syfte är att bland annat marknadsföra sporten internationellt. Det första världsmästerskapet gick av stapeln 1992 så de lyckades väl.

Regler för att spela padel

Vilken utrustning måste jag ha?

När du vill spela padel är där ett par saker du behöver och några som är bra att tänka på. För det första behöver du ett rack. Det finns tre olika varianter på rack; runda, droppformade och diamantformade rack. De olika formerna ger olika effekt. Det runda passar de flesta typer av spelare oavsett vilken nivå du spelar på. Padelrackets är gjorda av ett kompositmaterial och slagytan har små hål i sig. Det gör nämligen att ljudet blir dovare och slagen inte riktigt lika hårda.

Bollen är en speciell padelboll, den påminner om en tennisboll. Till skillnad från tennisbollen är den mjukare och studsar mindre. Den blir också något långsammare vilket underlättar när du spelar.

Måste jag ha särskilda kläder och skor?

Det kan vara bra att tänka till när du väljer kläder för din padelsession. Eftersom du rör dig mycket behöver ha kläder som låter dig röra dig och andas. Tajta jeans är alltså inte ett av de smartaste alternativen. Däremot funkar shorts, leggings eller tenniskjolar alldeles ypperligt.

Skorna som är bäst är de med lite mönster i sulan. Det funkar lika bra med tennisskor som specifika padelskor. Vad som är viktigt att komma ihåg är att du har inomhusskor inomhus och utomhusskor utomhus.

Hur är reglerna i padel?

Reglerna för padel är snarlika reglerna i tennis. Dessutom räknas poängen i padel på samma vis som i tennis. En skillnad dock är att du kan använda dig av väggarna i padel, en regel som är hämtad från squashen.

Är padel nästa stora folksport i Sverige?

Med tanke på hur sporten har exploderat över de senaste åren är det möjligt. Det finns över 500 padelhallar och 1 500 banor över hela landet.

Artiklar
Tidigare inlägg
Världens bästa padelspelare
Nästa inlägg
Padel stockholm 

Fri frakt

På alla ordrar över 1000 kr

Snabb leverans

Leverans varje vardag

Behöver du hjälp?

kundservice@padelracketrea.yourmedia.nbcdemo.com